JUSSI SYREN AND THE GROUNDBREAKERS 20 v. OSA 1.

Tervehdys pitkästä aikaa. Vuosi 2015 on Jussi Syren And The Groundbreakersin kahdeskymmenes. Kirjoitan tänne historiikkia pikkuhiljaa. Tämä on parempi vaihtoehto kuin facebook, josta jutut häviävät virtaan. Toki tämänkin blogin sinne linkitän.

Edellinen orkesterini The Lake Country Boys (sillekin voisi oman bloginsa tehdä) hajosi vuonna 1994. Pienen tauon jälkeen ajattelin kuitenkin, että bluegrass-musiikin tekemistä  pitää jatkaa tosissaan ja aloin hakea sopivia jäseniä porukkaan. Tarkoituksena oli jo tuolloin, että levytykset ja aktiivinen keikkailu kuuluivat kuvioon heti mahdollisimman alussa.

Keväällä ensimmäisissä treeneissä olivat kitaristi Ilpo Niiranen (ex-Lake Country Boy), dobristi Marko Vanhatalo (ex-Lake Country Boys) sekä basisti Jyrki Ilvonen (The Berghall Mountain Boys). Banjistiksi tuli hetkeksi Eba Salonen Helsingistä, mutta hän jäi pois jo muutaman treenin jälkeen.

Bändin nimi olin alunpitäen vain The Groundbreakers ilman Jussi Syren-etuliitettä. Määräävän asemani (ja narsismini vuoksi) nimi muuttui vuonna 1996 Jussi Syren And The Groundbreakersiksi. Groundbreaker on suomeksi “uranuurtaja” tai “tienraivaaja”. Sellaisiksi koimme itsemme suomalaisen bluegrassin saralla – tai sellaisiksi aioimme ja tulimmekin. Vastaavaa keikka/levytystahtia ei taida ollaan kellään muulla eurooppalaisella bluegrass-yhtyeellä.

Asuin tuolloin Lopella ja treenasimme paikallisessa kerhotilassa ja joskus Marko Vanhatalon kotona Vaskiolla. Piisimateriaali oli perinteistä: John Henry, Rocks In The Mountains, Molly And Tendbrooks. Jotkut piisit ovat ohjelmistossa edelleen.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s