JUSSI SYREN AND THE GROUNDBREAKERS OSA 2.

Loppukevät meni treenatessa nelikolla Syren-Vanhatalo-Niiranen-Ilvonen. Banjisti Salonen oli jäänyt jo pois. Banjisti oli toki haussa, mutta siihen aikaan ei bluegrass-banjisteista ollut liikatarjontaa. Kesällä kitaristi Niiranen jäi pois ja hakuun tuli myös kitaristin paikka. Paikan sai Berghall Mountain Boys-yhtyeen Juha-Pekka eli J.P. Putkonen. En ollut juurikaan Putkosen kitaransoittoa kuullut aiemmin, mutta eräässä workhopissa mies vakuutti jämäkällä otteelleen. Putkonen lähti mielellään mukaan ja mukana on edelleen.

Kesällä 95 Suomen Bluegrass Musiikin Yhdistys alkoi järjestellä bluegrass-festivaalia Nurmijärvelle ja siitä tulikin Groundbreakersin tulikaste. Tästä keikasta löytyy video-materiaaliakain. Pitänee se tänne jossain vaiheessa jakaa, kun sen digiksi saa. Putkosen liittyminen bändiin pidettiin salaisuutena loppuun saakka ja olikin suuri yllätys monelle, kun lavalle kiipesikin Niirasen sijasta Putkonen. Festivaali järjestettiin Klaukkalan urheilukentällä elokuussa 95.  Mukana oli kotimaisten esiintyjien lisäksi yksi ruotsalainen bändi, jonka nimi on jäänyt unhoon, mutta Hasse Wahkstedt siinä ainakin oli kitaristi/laulajana. Keikka tosiaan tehtiin neljästään ilman banjoa. Festarin jälkeen Klaukkalan paikallisessa oli iltajamit, josta siitäkin löytynee videomateriaalia.

Syksyllä bändi esiintyi lähinnä jamimielessä mm. legendaarisissa Urkin Pubin bluegrass-illoissa. Siellä saatiin jonkin verran kilometrejä alle. Tuohon aikaan alkoi jo olla banjistikin kiikarissa, mutta siitä myöhemmin. Urkin Pubissa oli tuohon aikaan tosiaan joka kuukausi bluegrass-jamit, jonne alan porukka kokoontui. Jameja oli ollut kyllä muuallakin toki, mutta tuo oli se paikka, mistä mini bändi on saanut alkunsa.

Säännöllistä keikkojen myyntiäkin tuolloin jo aloittelin. Se oli todella haastavaa: Uusi bändi ja tuntematon genre ei ole kaikkein houkuttelevin yhtälö keikkajärjestäjille, mutta jotain sain alkuvuoteen 96 jo järjestettyä. Kaikki kuitenkin muuttui marraskuun 95  alussa joutuessani liki kuolettavaan auto-onnettomuuteen Nummi-Pusulassa. Tuo tapahtuma katkaisi soittohommat neljäksi kuukaudeksi. Tästä lisää seuraavassa osiossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s